Velkommen til en åben gård med eget kredsløb
Lige udenfor Halmstad i Sverige ligger gården Wapnö med køer, kvier og kalve, mejeri, restaurant, gårdhotel, gårdbutik, biogasanlæg, marker, græsningsarealer, park og skov.
Wapnö har i mange år arbejdet aktivt med miljø og kredsløb på gården. Vi er aktive i det økologiske system og jorden skal kunne forsørge os alle; også de kommende generationer. Et langsigtet landbrug kræver omsorg for dyrene, korrekt udnyttelse af jorden, mindsket forbrug af energi og flere lokalt producerede fødevarer. Når du vælger Wapnö, er du en klimasmart forbruger og du kan være stolt af dit valg.

Vi er en åben gård og hvert år kommer der ca. 60.000 besøgende for at se gården og deltage i de mange aktiviteter der foregår her.

Wapnö Gårdmejeri
I vores mejeri bliver alle produkterne fremstillet udelukkende på mælk fra vores egne fritgående køer. Mælken løber den korte vej, faktisk blot 30 meter, fra kostalden til mejeriet umiddelbart efter malkning. Tiden mellem malkning og det færdige proddukt er kun ganske få timer. På emballagerne kan du se klokkeslæt og dato for malkning. Nærhed giver friskhed og bevarer kvalitet og smag.

Åben gård
Wapnö byder alle velkommen på gården. Gårdens udseende og arbejdsopgaver ændrer sig i takt med årstiderne og naturens gang. Du kan følge årets gang på markerne og se vores maskiner i arbejde. Gennem et publikumsvindue kan du kigge ind til køerne og kalvene, malkekarusellen og mejeriet. Hvis du er heldig ser du måske en kalv komme til verden. Om sommeren har vi rundvisningerhver dag og du kan afslutte besøget i vores restaurant og gårdbutik. Husk også at der er jul på Wapnö med start fra november. www.wapno.se